BLOG

Zdroj inspirace a odborných rad pro sportovní výkonnost a zdraví.

Sdílíme s vámi naše zkušenosti a znalosti, abychom mohli pomáhat i jinak než osobně. 

Jako silově kondiční trenér pracuji od roku 2013. Za těch deset let jsem absolvoval desítky odborných seminářů a měl několik učitelů, kterým jsem vděčný za svůj růst a současný přístup k práci.

Mikrobiom je relativně novou a neprobádanou sférou v oblasti lidského zdraví. Tento přehled by Vám však měl představit některé zajímavosti, které se v nedávné době podařily vědcům v této souvislosti odhalit. Ačkoliv je v oblasti mikrobiomu a jeho spojitosti s lidským zdravím stále velký prostor pro výzkum, je již nyní nezpochybnitelné, že má jeho stav v našem organismu přímou souvislost s tělesnou hmotností, imunitou, zánětem a dalšími základními funkcemi.

V dnešním pokračování přehledu z nového výzkumu mikrobiomu, neboli extrémně dlouhého zástupu kmenů a druhů mikrobů v lidských střevech se mimo jiné dozvíte, jak zásadní roli hraje vláknina při obezitě (test na myších) nebo jakým způsobem je možné ovlivnit ukládání glukózy (neboli inzulinovou senzitivitu) „pouhou“ transplantací části mikrobiomu z jednoho organismu do druhého.

PŘIDEJ SE K NÁM!